Tilbage til E-bøger                                       Frem til bogen: BERTRAM

Resume af bogen Bertram.

 

Selv en præst kan have brug for en at tale med om sine problemer. Det erkender Hugo Bertram.

Da et af hans sognebørn dør, hjælper han enken med at komme videre, bl.a. ved at tage sig af hendes søn. Det udvikler sig til et varmt venskab. Hugo Bertram åbner sig for drengen og sammen finder de frem til præstens to halvvoksne børn, der bor i Australien hos deres mor og stedfar.

 Han bliver klar over, at børnene ikke befinder sig godt og tilbyder, at de kan komme hjem til ham og få en uddannelse.

 Præsten gifter sig med enken og sønnen og datteren bliver meget gode venner med de to børn fra Australien, ikke mindst, da de to drenge opdager, at de er ”tvillinger”.
 En dag er de to drenge med ude hos en familie, der har en søn, der lider af muskelsvind og snart skal dø. Deres venskab hjælper den syge dreng gennem den sidste tid, så han stille kan sove ind med sine hænder i deres, og et på gensyn!

 Den døde drengs forældre får en plejesøn, og ham tager præstens to drenge sig også af. Da han bliver sendt hjem til sin far på prøve, er alle klar over, at de sociale myndigheder begår en stor fejl.

 Drengen , Jan, flygter fra sin far hen til præstens, som tager sig af ham til han kan komme tilbage til sine plejeforældre. Det venskab drengene og deres lillesøster viser Jan, hjælper ham over de uhyggelige oplevelser, han har haft hos sin far, så han en dag, som voksen , kan  gifte sig, og føle sig som medlem af en rigtig familie.
 En af de grundlæggende ting i denne bog er, at Kærlighed og Gud, hverken kan eller skal man forstå, for det kan ingen, men de der vil, kan tro på at begge dele er til.