Tilbage til E-bøger                                       Frem til bogen: BRØDRE

BRØDRE.

 

Resume af romanen Brødre.

 

Jens mister sin far ved en færdselsulykke, og han og hans mor flytter til København.  Jens bliver mobbet i skolen fra den første dag, men finder også en god kammerat. Det viser sig, at kammeratens mor er død og efter nogen tid finder kammeratens far og Jenses mor sammen.

 Senere finder de ud af årsagen til, at han der var værst til at mobbe, har store familieproblemer.

Hans forældre skal skilles. Moderen er alkoholiker, så han og lillebroderen går for lud og koldt vand.

De beslutter sig for at hjælpe dem, og sammen flytter de til Odense, hvor de to drenge optages i familien som plejebørn.  Da drengenes moder en dag dør, beslutter Jenses mor og far at adoptere de to plejesønner.  De får et godt familieliv i deres nye familie, og de fire drenge føler sig efterhånden som rigtige brødre, der også holder sammen, efter at de er blevet voksne.

 Der bliver holdt en stor fest i anledning af faderens 60 års fødselsdag, hvor hele familien er samlet, men natten efter festen dør faderen. Der er dog ingen tvivl hos drengene og deres familier om, at de også fremover vil gøre, hvad de kan for at hjælpe moderen, så hun kan komme videre med sin tilværelse.

 Familiesammenholdet er skabt af den kærlighed, de to forældre har givet deres drenge, og som de benytter enhver lejlighed til at gengælde.