Tilbage til E-bøger                                        Frem til bogen: CARSTEN

Resume af bogen Carsten.

 

To nye drenge starter i den samme klasse efter sommerferien og kommer til at sidde ved samme bord. Den ene er dansker, den anden er halvt englænder, halvt inder.

 De to drenge får et meget nært venskab, som holder ubrydeligt, også efter at de er blevet voksne.

I bogen beskrives bl.a. hvordan kærlighedens vilje er uovervindelig, men giver også forfatterens mening om, at et hvert barn har ret til et par forældre, der elsker det betingelsesløst, ellers burde det aldrig være sat i verden, uanset hvor på kloden det så end er. Vi følger med drengene til England og til Indien, hvor de bl.a. ser nogle af de tusindvis af børn, der ingen forældre har. Det gør et dybt indtryk på dem, så de beslutter at gøre noget ved det, når de bliver voksne. Som den enes mor siger, I kan ikke gøre noget for alle, men I kan gøre noget for nogen, og så kan de igen gøre noget for nogle andre, på den måde vil det brede sig som ringe i vandet.

 Som et lille eksperiment, foregår noget af bogen, nogle af samtalerne på engelsk, men det skulle ikke gøre bogen vanskeligt tilgængelig. Måske kan den virke inspirerende, så man selv får lyst til at gøre noget for nogen.