Tilbage til E-bøger                                       Frem til bogen: JACOB

Resume af bogen Jacob.

 

Man kan godt prøve at flygte fra sine problemer, men det bliver de ikke mindre af, og som regel vender de tilbage med fornyet styrke, og man kan heller ikke flygte fra sig selv og dermed den, der har skabt problemet.

 En læge flygter fra sine kompetencestridigheder og traver rundt som vagabond, indtil skæbnen en dag giver ham mulighed for at gøre noget for sin familie, som han også flygtede fra.

 Man følger familien gennem nogle år, hvor  sønnen bl.a. kommer ud for ubehagelige oplevelser med sine klassekammerater. Det løses imidlertid og en dag drager familien til Nepal for at arbejde som u-landsfrivillige. Her erfarer den store dreng, at kærlighed kan være svær, når der er mange tusinde kilometer imellem ham og pigen.

 Han føler sig kasseret og flygter ind i et stofmisbrug. Men en god ven og hans familie giver ham den håndsrækning, som han har brug for, så da vennen virkelig har brug for hans hjælp, kan han igen tænke klart og hjælpe ham og hans familie. Slutningen er lidt af en overraskelse.

 Bogen fortæller om venskab, der kan bære igennem meget, men fortæller også noget om nogle familier der takler deres problemer forskelligt.

 Bogen er optimistisk. Trods nedture, kommer de forskellige ud på den anden side, klar til at kæmpe for det gode, som tilværelsen trods alt også er rig på, når man bare lægger mærke til det, og ikke drukner sig i selvmedlidenhed.